Kuva: Eija Kinnunen

 

Raahen kaverikoiraryhmä perustettiin 4 koirakon voimin Oulussa lokakuussa 2003 pidetyn Kennelliitton järjestämän kaverikoirakurssin jälkeen. Oma kurssi järjestettiin Raahessa keväällä 2004, jonka jälkeen uusia koiria liittyi joukkoon. Ajan myötä toiminta on vakiintunut ja tullut tunnetummaksi ja sen myötä ovat uudet vapaaehtoiset löytäneet toiminnan pariin. Raahen kaverikoiraryhmässä on monen rotuisia, ikäisiä ja kokoisia ystävällisiä koiria. Koiria on mukana tällä hetkellä 15 kpl. Raahelaisista kaverikoirista kolmetoista on palkittu aktiivisesta toiminnassa mukana olosta Kennelliiton toimesta.

Raahen kaverikoirat vierailevat vanhainkodeissa, päiväkodeissa, kouluissa, kehitysvammaisten palvelulaitoksissa ja -kodeissa. Osa koirista käy myös yksilövierailuilla. Kaverikoirat voi saada vierailulle myös erilaisiin tapahtumiin.

Vierailuilla käy yleensä 2-6 koiraa kerrallaan riippuen vierailupaikan koosta. Vierailut voi tapahtua sisällä tai ulkona (säävaraus). Vierailuilla kaikki halukkaat saavat rapsutella ja silitellä koiria tai vaikka taluttaa niitä yhdessä ohjaajien kanssa. Koiria voi myös vain katsella, jos siltä tuntuu.

Lehtijuttu Raahen Kaverikoiratoiminnan 5-vuotis synttäreiden kunniaksi 2009. (pdf-tiedosto)<<Takaisin

 

 

Kaverikoirat voi saada

vierailulle myös erilaisiin

tapahtumiin.
 


Best viewed with Internet Explorer 5.0+, Mozilla Firefox, Resolution 1024 x 768