Kuva: Eija Kinnunen


Kaverikoirat ja niiden omistajat ovat Suomen Kennelliiton kouluttamia. Koirien omistajat tekevät pyyteetöntä vapaaehtoistyötä käymällä säännöllisesti piristämässä mm. laitoksissa asuvien arkea. Kaverikoiratoiminnan kautta pyritään koiran avulla tuottamaan iloa ja elämyksiä sellaisten ihmisten elämään, joilla ei ole mahdollisuutta oman koiran pitoon.

Toiminnassa ihan tavalliset koiranomistajat vierailevat koiriensa kanssa eri kohderyhmien (lapset, kehitysvammaiset, vanhukset) luona laitoksissa, kouluissa, päiväkodeissa, päiväkeskuksissa jne. Kokeneemmilla kaverikoirilla saattaa olla myös yksilöasiakkaita eli koira käy tapaamassa yksittäistä asiakasta ohjaajansa kanssa esimerkiksi yhteisen kävelylenkin tai juttutuokion merkeissä.

Toiminnassa mukana olevat koirat ovat tavallisia perhekoiria, perusluonteeltaan ystävällisiä ja ne ottavat oma-aloitteisesti kontaktin vieraaseen ihmiseen. Koiria ei erikseen kouluteta, vaan niiden ohjaajat koulutetaan niin, että ohjaajat valvovat koiransa toimintaa vierailukäynneillä. Koirien soveltuvuus toimintaan tarkastetaan koulutuksen yhteydessä.

Kennelliiton kaverikoirat tunnistaa työasustaan eli oranssista huivista. Huivi annetaan kuuden virallisen vierailun jälkeen. Ansioituneille kaverikoirille myönnetään numeroitu kaverikoiramitali kunniakirjoineen.

Lisää tietoa kaverikoiratoiminnasta ja sen historiasta löydät kennelliiton sivuilta.

<<TakaisinKaverikoiratoiminnan
 
kautta pyritään koiran

avulla tuottamaan

iloa ja elämyksiä

sellaisten ihmisten

elämään, joilla ei

ole mahdollisuutta

oman koiran pitoon.
 

Best viewed with Internet Explorer 5.0+, Mozilla Firefox, Resolution 1024 x 768